ZwareMetalen.com – Az Esm’ (2015) review

Eens begonnen als een soloproject, maar uiteindelijk is het een heuse band geworden. WelicoRuss kwam wat jaren geleden langs met een EP die maar matig klonk en probeert het vandaag opnieuw met de tweede full-length Az Esm. Symfonische black waarbij je ook meteen doorhebt dat het een Russische band is.

Je weet dan ook wel hoe laat het is. Dit is het type symfoblack dat we allemaal kennen en dat opduikt in het Oostblok. Erg episch, erg geladen en met volle Russische borst gezongen. Soms met wat Dimmu Borgir-trekjes, maar eigenlijk vooral met winterse folklore symfonieën uit het Oosten. Inhoudelijk soms even met een interessante fase, zoals met de vrouwelijke gastzang op Dolmen of met de catchy melodie op Woloshba, maar het gaat niet veel verder dan een goede middenmotor bij mij. Op de productie valt bij deze Russen niets op of aan te merken: kraakhelder, met genoeg kracht in de drums en gitaren en uiteraard met een erg sterke inval op synth.

Een erg herkenbaar plaatje vol symfoblack die qua geluid op sterke wijze is aangebracht maar die iets te kitscherig en braaf blijft om echt potten te breken. Bovendien moet Russische krijgerszang echt je ding zijn als je intens van een plaat als deze wil genieten. Luistertips: Woloshba en Dolmen.

Original source:
www.zwaremetalen.com